Need For Speed Hot Pursuit 2

Son güncelleme: 07.10.2009 10:50
  • NFS'nin bir oyun mu yoksa alışkanlık mı olduğunu hala anlamış değilim.


    SADECE BİR OYUN MU, YOKSA FAZLASI MI?
    NFS'nin bir oyun mu yoksa alışkanlık mı olduğunu hala anlamış değilim. Hot Pursuit çıktığında NFS delisi arkadaşlarımın çoğu, bu oyunun Porsche'dan daha kötü bir oyun olduğunu söylemelerine rağmen içimden bir ses oyunu gidip almamı söylüyordu. İyi ki söylemiş, çünkü bu oyun sayesinde, yarış oyunlarına karşı olan tutkum ortaya çıktı.
    KESİNLİKLE FARKLI
    Bence bu oyun önceki versiyonlarından daha iyi. Çünkü oyunda aradığım, özlediğim bir ruh var. Araba sayısının azaltılması oyunun gidişatına çok kötü bir etki yapmamış, ayrıca EA Games oyuna yeni arabalar yüklemeye de imkan sunuyor. Oyunun resmi sitesinden indireceğiniz yeni arabalar, oyunun devamlı olabilmesine olanak tanıyor. Oyunun en kötü kısmı arabalarınızı upgrade edememeniz olmuş. Böylece simülasyon olmaktan çıkmış. EA'nın neden böyle bir şey yaptığını anlayamadım, çünkü NFS'nin önceki oyunlarında oyunun bir simulasyon olması için çok uğraşmışlardı.
    DEDİKLERİ KADAR VARMIŞ
    Need For Speed: Hot Pursuit 2, serinin eski oyunlarına göre biraz daha basitleştirilmiş. Ama bu oyun için iyi bir gelişme olmuş. Bu sayede oyunu sadece fanatikleri değil herkesin rahatça oynayabilmesi sağlanmış.
    Oyunda hot pursuıt, championship ve single race olmak üzere üç ayrı single player olarak oynayabileceğiniz mod var. Bu modların en iyisi hot pursuit. Oyuna adını veren bu mod, sayesinde oyunun bütün heyecanını yaşayabiliyorsunuz. Bu modda sırasıyla yarışlara giriyorsunuz, yarış esnasında rakiplerinizi alt etmeye çalışırken aynı zamanda zorlu polislerden kurtulmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca yapay zeka, serinin diğer oyunlarından çok daha üstün olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Polisler normal şekilde yakalayamayacaklarını anladıklarında değişik yöntemlere baş vuruyorlar. Bunlar arasında helikopter çağırma, yolun ortasına bariyer kurma ve en kötüsü olan yola çivi döşeme baş sırada geliyor. Yoldaki çivilerden kaçmanın tek bir yolu var oda gidip polis arabasına çarpmak, ama çoğu zaman orada çivi olacağı aklınıza gelmiyor ve lastiklerinizi patlatıp yarıştan eleniyorsunuz. Ayrıca bu modun bazı bölümlerinde siz polis olup başkalarını kovalıyorsunuz. Bence oyunun en zevkli anları başka birini kovalarken geçiyor.
    Oyunun championship bölümünde de aynı mantıkla teker teker yarışlara girip, araba puan ve yol kazanıyorsunuz. Tek farkı yarışırken peşinizde polisler olmuyor. Kazandığınız paraları ve puanları ne yapacağınızı merak ediyorsanız söyleyeyim. Eğer çok fazla uğraşıp yolları ve arabaları açmakla uğraşamam derseniz onları satın alıyorsunuz.
    Oyundaki modlar kadar grafiklerde çok güzel ama her güzel şeyin bir bedeli olduğu gibi burada da grafikleri full yapmak için oldukça iyi bir bilgisayara ihtiyacınız var. Her ne kadar 800X600 çözünürlükte oyunu rahatça oynayabiliyor olsanız da detaylar için daha büyük çözünürlüğe hali güçlü bir makineya ihtiyacınız olacaktır. Kazalardan sonra hasarlar son derece etkileyici gözüküyor. Gerçi bir arabanın hasar alması için gerçekten çok uğraşmanız gerekiyor.
    ZATEN BAŞINDAN BELLİYDİ
    NFS: HP2, grafikler ve oynanabilirlik kısmından başarıyla geçti şimdi sırada müzikler ve sesler var. Bir yarış oyununa konulabilecek en uygun müzikleri kullanmışlar. Yarışa başlarken o an çalan müziğin adını ekranın sol alt köşesinde görebilirsiniz. Oyunun motor seslerine ve diğer çevre seslerine diyebileceğim pek birşey yok yani. Önceki versiyonlarında olduğu gibi başarılı olmuş. Gaza getirici müzikler ile gaza abanıyorsunuz.
    Sonuç olarak bu oyun hem fanatikleri için hemde oyunu yeni oynayacaklar için çok iyi bir alternatif. Oyunda araba sayısının 21'e düşürülmesi eksi bir puan olabilir ama bütün arabaların lisanslarının alınması da oyuna artı puanlar katıyor. Oyunun bir çok yerinde eksileri artı yapabilecek özellikler var. Herkes, en azından bir kere bu oyunu alıp oynamalı.
#07.10.2009 10:50 0 0 0