KAYISILI PARFE



Malzemeler:
- 1 paket bebe bisküvisi,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı tozşeker,
- 200 gr. margarin,
- 1 adet yumurta,
- 1/2 litre süt,
- 250 gr. kuru kayısı,
- 1 su bardağı fındık.

Sosu için:
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- 3 yemek kaşığı şeker,
- 4 yemek kaşığı kakao,
- 1,5 su bardağı su.

Yapılışı:
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Süt ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İçine bisküvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun. Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters çevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 651
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:39
parfeye bayılırım ,deniyeceğim, teşekkürler
refik Tarih: 23.02.2006 18:06
teşekkürler elinize sağlık tariflerin için
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 20:56
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:10
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:19
nefis görünüyor denizkızı
emeklerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:35
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 28.11.2005 00:25
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 20.11.2005 00:05
ellerine sağlık arkadaşım
dostbildiklerim Tarih: 28.10.2005 03:35
Ellerine Saglik Tesekkürler