Guakamole

Son güncelleme: 07.10.2009 11:16
  • MALZEMELER
    3 tane olgunlaşmış avokado
    1 orta boy domates
    1/2 soğan (orta boy)
    2 acı sivri biber
    1 çorbakaşığı zeytinyağ
    3-4 damla tabasco (acı istenirse)
    1 tatlı kaşığı krema veya avokado çekirdeği
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Olgunlaşmış avokadolar bir kaşıkla kabuklarından ayrılır ve iyice çatalla ezilir.Domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır, yarım soğan çok ince kıyılır, bir ezici yardımıyla ezilir. Acı biberler ince ince doğranır ve hepsi avokadoya eklenir.Zeytinyağ ve tabasco eklenir. Guakamolenin kararmaması için bir tatlı kaşığı krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdeği sosun ortasına yerleştirilebilinir.(Aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar) Hepsi karıştırılır.Tuz ayarı isteğe göre yapılır.Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapılır.

#07.10.2009 11:16 0 0 0