ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI

Son güncelleme: 04.07.2006 10:51
  • ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI

    noimage

    Malzemeler:

    - 2 yemek kaşığı tereyağ,
    - 6 yemek kaşığı toz şeker,
    - 2 adet yufka,
    - ½ kg çilek,
    - 3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı,
    - 2 poşet çilekli krem şanti,
    - 1.5 su bardağı süt.


    Yapılışı:
    Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin. Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürüp toz şeker serpin. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin. Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin. 9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın. Krem şanti ile sütü çırpın. Çileklerin yarısını minik doğrayın. Krem şantiye katın. Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun. Kalan çileklerle üzerini süsleyip antep fıstığı serpin. Hemen servis yapın.

    Afiyet olsun.
#09.10.2005 23:57 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kareşim ellerine sağlık
#11.10.2005 14:36 0 0 0
  • Tessekur ederim
#11.10.2005 18:34 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:32 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler
#25.12.2005 16:43 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:33 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:42 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
#05.03.2006 00:51 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 10:51 0 0 0