ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI



Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 6 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 adet yufka,
- ½ kg çilek,
- 3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı,
- 2 poşet çilekli krem şanti,
- 1.5 su bardağı süt.


Yapılışı:
Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin. Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürüp toz şeker serpin. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin. Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin. 9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın. Krem şanti ile sütü çırpın. Çileklerin yarısını minik doğrayın. Krem şantiye katın. Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun. Kalan çileklerle üzerini süsleyip antep fıstığı serpin. Hemen servis yapın.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 336
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 11:51
teşekkürler
liamsi Tarih: 05.03.2006 01:51
Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:42
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 03:33
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
SU-PERISI Tarih: 25.12.2005 17:43
güzel tarifleriniz için teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:32
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
keto_41 Tarih: 11.10.2005 19:34
Tessekur ederim
PALADAYI Tarih: 11.10.2005 15:36
ALLAH razı olsun kareşim ellerine sağlık