İnancı Zayıflatan Ve Şeytanı Sevindiren Özellikler

Son güncelleme: 07.10.2009 11:47
  • Çekememezlik: İnsanların başkalarının varlığının ellerinden gitmesini istemek olan Çekememezlik yasaklanmıştır. Başkalarının iyi ve güzel yönleri örnek alınmalı ,herkesin öyle olması gerektiği düşünülmelidir. Bu konuda K. Kerim' de şöyle buyuruluyor: "Kıskandığı vakit, kıskanç kişinin şerrinden sabahın rabbine sığınırım".(113/5)


    Dünyaya Aşırı Düşkünlük: Sadece dünyayı dikkate alarak hep bu dünya için çalışmak insanı doyumsuz yapar ve dünyada insanların hırs ile kötülük yapmalarına sebep olur. Ahiretin tarlası olarak düşünülen bir dünya ise insanın hırsını frenler ve dengeli yaşamasını sağlar. Bu konuda K. Kerim' de şöyle buyuruluyor: "Onun için sen bizi anlamaktan yüz çeviren ve dünya hayatından başka bir şey istemeyen kimselere yüz verme".(53/29)


    Kendini Beğenmişlik (Kibir) : Kendini beğenen kibirli olan insan başkalarına değer vermez en doğru en iyi benim başkaları iyi ve doğru değildir der .Bu kişi toplumda itibar görmez ve dışlanır.Bundan dolayı bu huydan uzak durmalıyız. Bu konuda K. Kerim' de şöyle buyuruluyor: "İman edip iyi işler yapanlara Allah karşılığını tam olarak verecek ve onlara lütfundan daha fazlasını da ihsan edecektir. Kulluğundan yüz çeviren ve kibirlenenlere gelince onlara acı bir şekilde azap edecektir" (4/173)



    Bu ve buna benzer davranışlar toplumda huzuru bozan insanlar arasında kargaşaya ve kavgaya sebep olan davranışlardır. İyi bir Müslüman önce kendine ve çevresine karşı iyi düşünceler beslemeli, kimseye faydası olmayan bu kötü fiillerden uzak durmalıdır.Bu davranışların kendisine ahiret hayatında da ceza olarak döneceğini düşünmeli ve bu kötü fiilleri yapmamalıdır.



    İnsan eğer niye yaratıldığını unuturda Dünyalık zevklere aldanırsa vay haline, günde sadece 10 dakka her an ölebileceğini düşünürse o zaman belki ömrü çok kısa olan ve aynı zamanda geçiçi olan kibirden, çekemesizlikten dünyalık zevklerden ebedi yerde çekeceği azabıda göz önünde bulundurarak eminim yaşamına daha özen gösterir. Tabi kendi beslediği Şeytanın kuvvetide önemlidir.

    Rabbim hepimizi bu tip insanlardan uzak eylesin...
    alıntı
#07.10.2009 11:47 0 0 0