Latincesi Boswelli Cateri'dir. Tropikal bölgelerde yetişen pennat yapraklı ağaçlardır. Reçine veya uçucu yağ taşırlar. Olibanum adı verilen madde içerir. Afrika'da, Asya'da ve Avrupa'da yetişir. Limon tadında ve kâfur kokusunda bir maddedir.

Herbal Terapi

Günlük olarak nefes darlığında, müzmin nezlede kullanılır. İlaç yapımında kullanımı söz konusudur. Yorgunlukta, halsizlikte, ruhsal rahatsızlıkta, işe bağlı yorgunluklarda, vücudun yemden düzenlenmesinin sağlanmasında kullanılır.

Aromaterapi

Aromatik yağ, ağaç ve kâfur kokusunda, limon tadını andıran bir yağdır. Kullanıldığı zaman vücuda ısı verir. Antiseptik, bağ dokusunun kuvvetlenmesine etkili, kaslarda gevşeme oluşturur. Aromaterapi olarak yorgunlukta, ruhsal bozukluklarda, soğuk algınlığında ve göğüs şikayetlerinde etkilidir.

Kozmetikte kullanım

Antiseptik özelliğinden dolayı cildin temizlenmesinde kullanılır. Masaj tarzında, banyoda, solunum yolu ile kullanılır. Baş ağrılarında masaj tarzında boyunun masaj yapılması önerilir. Doğrudan inhalasyon tarzında uygulama, gevşeme sağlar.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 989
favori
like
share