ELMA SEPETİ



Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru,
- 3 adet elma,
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm,
- 3 yemek kaşığı fındık,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 3 yemek kaşığı toz şeker,
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri.

Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyin. Tencereye alıp üzümü ilave edin. 3 yemek kaşığı toz şekeri katıp karıştırarak pişirin. Ateşten alıp dövülmüş fındığı ve tarçını katıp karıştırın. Milföy hamurunu tezgaha serin. İki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm. eninde kesin. Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın. Hamurun yan kısımlarını iki tarafı eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Hamurun orta kısmına soğuyan harçtan doldurun. Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın. Bu işlemi bütün hamurlara yapın. Fırın tepsisine yerleştirin. 200°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri eleyin. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 492
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 00:33
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:33
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 03:49
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:09
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 14.11.2005 21:36
çok teşekkür ederim ellerine kollarına sağlık
merkon Tarih: 14.11.2005 16:56
ellerine saglık
keto_41 Tarih: 11.10.2005 19:34
tessekurler sagolasin
PALADAYI Tarih: 11.10.2005 15:35
ALLAH razı olsun kareşim ellerine sağlık