Ölümsüzlük 2040 yılında

Son güncelleme: 07.10.2009 16:52
  • Ölümsüzlük 2040 yılında - bunları biliyormuydunuz


    Amerikalı bilim adamına göre 30 yıl içinde insan beyni kişiliği, anıları, yetenekleriyle birlikte bilgisayara aktarılacak. Daha sonra bu bilgiler androidlere aktarılıp sonsuza kadar yaşamak mümkün olacak.

    HAYATINI insanlara yardım edecek buluşlar icad etmekle geçiren Amerikalı bilim adamı Ray Kurzweil, 'ölümsüzlük' teorisinin tamamen gerçekçi olduğunu ve bunun 30 yıl içinde gerçekleşeceğini öne sürdü. Yeni teknolojileri icat edilmeden önce tahmin etmesiyle tanınan Kurzweil'in iddiasına göre, teknolojik gelişmelerle 2030'larda bir insanın beyni, tüm kişiliği, anıları, yetenekleri ve geçmişiyle birlikte bilgisayar ortamına aktarılacak. 2040'ta ise nanoteknoloji ve robot teknolojisi sayesinde bilgisayara aktarılan beyin bilgileri insanımsı robotlara, yani androidlere yüklenecek. Böylece sonsuza kadar yaşamak mümkün olacak. İnsanlar ve biyolojik olmayan makineler gelişmiş genetik, nanoteknoloji ve robot teknolojisi sayesinde öyle etkili bir şekilde birleşecekler ki insan, daha da gelişmiş bir zekayla yaşamını sürdürecek. 1976'da görme engellilerin kitap okumasını sağlayan makineyi geliştiren Kurzweil gelecekte 1970'te ölen babasının bile yaşama döndürülebileceğini savunuyor.

    USAİN BOLT GİBİ KOŞACAĞIZ

    61 yaşındaki bilim adamına göre 20 yıl sonra hücre büyüklüğündeki nanorobotlar sayesinde herkes Usain Bolt kadar hızlı koşacak, 15 dakika nefes tutulabilecek.

    Alıntı.
#07.10.2009 16:52 0 0 0