Otlu Fıstıklı Levrek Tarifi - Otlu Fıstıklı Levrek Nasıl Yapılır - Otlu Fıstıklı Levrek Malzemeleri





Not:Taze ekmek içi: Birgün önceden kalmış bayat ekmeğin kabuklarını çıkarın. İçini iri iri parçalayın ve mutfak robotunda çekin. Bu ekmek içini aynı gün içinde kullanın


Malzemeler



2 adet levrek balığı
2 yemek kaşığı (tbs) taze ekmek içi (küçücük ufalanmış)
1 yemek kaşığı (tbs) maydanoz yaprağı (minicik doğranmış)
1 yemek kaşığı (tbs) dereotu (minicik doğranmış)
2 yemek kaşığı (tbs) fıstık içi
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı
Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber




Yapılışı



Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin. Eve gelince balıkları tekrar kontrol edin. Geride kalmış kılçık parçalarını cımbızla çekip çıkarın. Balıkları yıkayıp, iyice kurulayın.
Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
Fırın kabına, fırın kağıdı serin. Filetoları bir yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Tuzlayıp, biberleyin.
Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin. Üzerine ekmekli otlu karışımın yarısını serpiştirin. Kalan dört parça levreği üzerlerine yerleştirin. Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını levreklerin üzerine serpiştirin.
Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Servis yapın.
afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 277
favori
like
share