içindekiler



1 adet tavuk
16 adet küçük taze patates (eğer küçük patates bulamazsanız büyük pateslerin kabuklarını soyun, 4'e bölün ve öyle haşlayın)
4 adet orta boy havuç
2 adet orta boy pancar
1 cup bayat ekmek içi
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
sıvı yağ
tuz, karabiber
1/2 cup su


hazırlanışı



Tavuğun içini dışını iyice yıkayın ve kurulayıp bir fırın tepsisine yerleştirin.
Sıvı yağla, tavuğun her yerini yağlayıp, üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.
Soğanları, iki yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Ekmek içini ufalayın ve soğanlarla beraber biraz karıştırın.
Kekiği, biberiyeyi ve arzu ettiğiniz miktarda tuzla karabiberi ekleyin.
Yarım cup suyu üzerine dökün. Püre gibi olunca ocağın altını kapatın.
Bu karışımı, tavuğun içine bir kaşık yardımıyla doldurun.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Bu sırada taze patatesleri ve kabukları soyulmuş, doğranmış havuçları kaynar su dolu bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün.
Pancarı ayrı bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve akan suyun altında kabuklarını soyup, bir kaç parçaya kesin.
Patetesi, havucu ve pancarı bir miktar yağla karıştırıp, baharatlarla tatlandırın.
1 saatin sonunda tavuğu fırından çıkarın ve sebzeleri tavuğun çevresine dökün. Hepsini tekrar fırına koyun ve 30 dakika daha pişirin.
Tavuğu fırından çıkarın, üzerine aluminyum folyo kaplayarak 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra garni ve sosuyla beraber servis yapın.
Sos İçin :

Tavuğu ve sebzeleri tepsiden çıkartın.
Fırın kabındaki sosu orta ateşte hafifçe kaynatın.
İçine bir tatlı kaşığı kadar un ekleyip kavurun.
Bir miktar sıcak su ekleyerek koyuluğunu inceltin.
Tavukla beraber servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 347
favori
like
share