içindekiler



Keki İçin :

8 adet yumurta sarısı
8 kaşık şeker
8 kaşık yağ
6 kaşık un
1 paket kabartma tozu
Köpüklü Şerbeti İçin :

21 kaşık şeker
2.5 fincan su
8 adet yumurta beyazı


hazırlanışı



Kekin malzemesini mikserde karıştırıp düz bir borcama dökün ve 175 C'de 30 dakika pişirin. Nar gibi olsun.
Kekin ilk 15 dakikasında şerbetin su ve şeker karışımını ocakta kaynatın ve çok ağır olmayan bir şerbet kıvamına getirin.
Son 15 dakikasında da yumurta beyazlarını mikserde çırpmaya başlayın.
Yaklaşık 5 dakika çırptıktan sonra çırpmaya devam ederken şerbet soğumadan yavaş bir şekilde eklemeye başlayın.
Bu arada keki fırından çıkarın, o müthiş sıcaklığı geçtikten sonra iyice çırpılmış olan köpüğü kekin üzerine dökün.
1 gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 261
favori
like
share