Karışık Ezme Turşu

Son güncelleme: 08.10.2009 12:27
  • karışık ezme turşu - lahanalı ezme turşu - ezme turşu hazırlanışı

    Ezme turşusu yapılışında kullanılacak malzemeler göz karraı malzemele kullanılabilir


    • Domates
    • Kırmızı biber
    • 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)
    • 1 baş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1,5 yemek kaşığı
    • Tuz
    • 1/2 bardak
    • Sıvı yağ
    • 1/2 bardak
    • Sirke
    • Yarım demetten az
    • Maydanoz - tere - turp - lahana

    Ezme turşunun tarifi:

    Maydanoz - tere - turp - lahana- Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ilşe berabre robotta çekin. tüm malzemeyi birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, beklemeye alın ve 2 3 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.
#08.10.2009 12:27 0 0 0