karışık ezme turşu - lahanalı ezme turşu - ezme turşu hazırlanışı

Ezme turşusu yapılışında kullanılacak malzemeler göz karraı malzemele kullanılabilir


• Domates
• Kırmızı biber
• 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)
• 1 baş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1,5 yemek kaşığı
• Tuz
• 1/2 bardak
• Sıvı yağ
• 1/2 bardak
• Sirke
• Yarım demetten az
• Maydanoz - tere - turp - lahana

Ezme turşunun tarifi:

Maydanoz - tere - turp - lahana- Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ilşe berabre robotta çekin. tüm malzemeyi birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, beklemeye alın ve 2 3 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1062
favori
like
share