içindekiler



Birkaç kurutulmuş mantar
250 gr erişte
1 diş sarımsak
400 ml süt kreması
Soya sosu Kırmızı pul biber
3 yumurta 2 havuç
1 kırmızı biber
200 gr pırasa
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı margarin
2-3 çorba kaşığı galeta unu


hazırlanışı



Mantarı suda yumuşatın. Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp soğuk su ile durulayın. Ardından süzün. Sarmısağı soyup ezin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Süt kremasını sarımsak ile karıştırıp soya sosu ve pul biber ile tatlandırın. Yumurtaları karışıma ilave edip karıştırın.
Sebzelerin tümünü yıkayıp temizleyin. Havucu biberlerle birlikte ince şeritler halinde doğrayın. Pırasa ve taze soğanı halka halka kesin.
Maydanozu yıkayıp yapraklarını kıyın. Mantarları yıkayın ve kurulayıp şeritler halinde kesin.
Bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritip pırasayı bir miktar su ile 5 dakika pişirin. Havuçları ilave edip 2 dakika daha pişirin. Taze soğan, biber ve baharat ekleyip soya sosu ile tatlandırın.
Fırın kalıbını margarin ile yağlayın. Kalıba önce makarnayı ardından sebze karışımını ilave edin.
Margarini küçük parçalar halinde galeta unu ile birlikte kalıbın içindeki makarnanın üzerine serpin. Fırında 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 231
favori
like
share