içindekiler



6 adet top kabak
125 gr orta yağlı kıyma
1 avuç maydanoz (doğranmış)
1 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
3 adet taze yeşil soğan ya da 1 adet küçük boy kuru soğan (ince ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı, tepeleme dolu domates salçası
1 kahve fincanı pirinç (yıkanmış ve süzdürülmüş)
Zeytinyağı
1 adet limon
Tuz, karabiber


hazırlanışı



Kabakları iyice yıkayın ve küllahlarını kalınca kesin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla kabağın ve kapak olarak kullanacağınız küllah bölümünün içini oyun.
Oyulmuş kabakları kaynar su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk suyun altından geçirin ve süzdürün.
Kabakların içini hafifçe tuzlayın ve biberleyin. Tabanını bıçakla birkaç yerinden delin ki pişerken suyu içine çeksin.
Ayrı bir kasede kıymayı, maydanozu, kekiği, soğanı, salçayı ve pirinci karıştırın.
Yarım limonun suyunu sıkın, tuz ekleyin ve hepsini elinizle yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Avucunuzla top haline getirip, kabakların içine doldurun. Kapaklarını kapatın.
Kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kalan yarım limonun suyunu sıkın. İki kahve fincanı kaynar su ekleyip, önceden 200 derece ısınmış fırında 50-60 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirin ve süzme yoğurtla servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 351
favori
like
share
laremmm Tarih: 23.10.2009 20:52
:85:harıka gözukuyor hımmm:78: