Peynirli Açma Tarifi - Peynirli Açmanın Yapılışı

Malzemeler,
Hamuru için,

4 su bardağı un
50 gram margarin
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için,

* 2 adet yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı çörekotu

İçi için,

* 150 gram margarin
* 200 gram beyaz peynir

Hazırlanışı,

1. Yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın.
2. Hamuru için gerekli malzemeleri unun içine ekleyin.
3. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamurun üzerine bez serip 20 dakika dinlendirin.
5. Dinlenmiş hamuru 10 eşit parçaya bölün.
6. Her bir hamurun üzerine elinizle bastırıp yassı şekil verin.
7. Ortalarına bir yemek kaşığı margarin ve beyaz peynir koyun.
8. Hamurları rulo halinde sarın.
9. Üzerine bez örterek 10 dakika daha dinlendirin.
10. Rulo hamurların boylarını uzatıp ikiye katlayıp burgu şeklini verin.
11. Yağlanmış fırın tepsisine açmaları dizin.
12. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
13. Tepsiye yerleştirdiğiniz açmaları 15 dakika dinlendirin.
14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 632
favori
like
share