Tatar Böreği

Son güncelleme: 08.10.2009 20:45
  • Tatar Böreği Nasıl Yapılır - Tatar Böreği Tarifi - Tatar Böreği Yapılışı

    noimage

    Malzemeler,
    Hamuru için,

    * 2 su bardağı un
    * 2 adet yumurta
    * Yarım çay bardağı su
    * 1 yemek kaşığı tuz

    Harcı için,

    * 200 gram kıyma
    * 1 diş sarımsak
    * Damak tadınıza göre tuz, karabiber

    Hazırlanışı,

    1. Yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın.
    2. İçine yumurta, su ve tuzu ekleyip yoğurun.
    3. Yoğurduktan sonra hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin.
    4. Harcını hazırlamak için kıyma, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
    5. Tezgâhın üzerine biraz un serpin.
    6. Dinlenen hamuru tezgâha alıp merdane yardımıyla yufka inceliğinde açın.
    7. Açtığınız yufkadan tatlı kasesiyle yuvarlaklar çıkarın.
    8. Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
    9. Elinizle üzerine bastırıp yassı şekil verin.
    10. Her bir yuvarlak yufkanın ortasına hazırladığınız kıymayı yerleştirin.
    11. Yufkayı kenarlarından içe doğru kıvırıp ortasını açık bırakın.
    12. Kızartma tavasının yarısına kadar sıvıyağ koyup kızdırın.
    13. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda 5 dakika pişirin.
    14. Fazla yağını alması için pişen börekleri havlu kağıt üzerine çıkarın.
#08.10.2009 20:45 0 0 0