Portakallı Krem Karamel Nasıl Yapılır - Portakallı Krem Karamel Tarifi - Portakallı Krem Karamelin Yapılışı

Malzemeler,

* 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
* 3 su bardağı toz şeker
* 8 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker

Karamel Sosu için,

* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su

Hazırlanışı,

1. Karamelini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alın.
2. Kısık ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin.
3. Karamel kaplarına hazırladığınız sosu eşit miktarda dökün.
4. Derin bir kâsede yumurtaları köpürene dek çırpın.
5. Üzerine süt, portakal suyu ve şekeri ilave edip karıştırın.
6. Sütlü karışımı karamel kaplarına eşit oranda dökün.
7. Orta derinlikte fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar suyla doldurun.
8. İçine karamel kaplarını yerleştirin.
9. 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
10. Piştikten sonra ters çevirip soğukken servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share