Fesleğenli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır - Fesleğenli Pirinç Pilavı Tarifi - Fesleğenli Pirinç Pilavının Yapılışı
Malzemeler,
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
Yarım Çay bardağı arpa şehriyesi
Yarım Çay bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
1,5 Çorba kaşığı fesleğen
Tuz
Hazırlanışı,
1. Pirinci iyice yıkayıp süzün.
2. Tencereye sıvı yağ koyup arpa şehriyelerini kavurun.
3. 1 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
4. Hafif kaynamaya başladığında fesleğeni ve pirinci ilave edin.
5. Tencerenin kapağını hafif açık kalacak şekilde kapatın.
6. 10-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
7. İndirmeye yakın tereyağını gezdirip demlenmeye bırakın.
8. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.