Fesleğenli Pirinç Pilavı

Son güncelleme: 08.10.2009 21:06
  • Fesleğenli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır - Fesleğenli Pirinç Pilavı Tarifi - Fesleğenli Pirinç Pilavının Yapılışı

    Malzemeler,

    1 Su bardağı pirinç
    2 Su bardağı su
    Yarım Çay bardağı arpa şehriyesi
    Yarım Çay bardağı sıvı yağ
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    1,5 Çorba kaşığı fesleğen
    Tuz

    Hazırlanışı,

    1. Pirinci iyice yıkayıp süzün.
    2. Tencereye sıvı yağ koyup arpa şehriyelerini kavurun.
    3. 1 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
    4. Hafif kaynamaya başladığında fesleğeni ve pirinci ilave edin.
    5. Tencerenin kapağını hafif açık kalacak şekilde kapatın.
    6. 10-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
    7. İndirmeye yakın tereyağını gezdirip demlenmeye bırakın.
    8. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.
#08.10.2009 21:06 0 0 0