Malzemeler:

20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş)
45 gr Margarin (3 çorba kaşığı)
250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
50 gr Konyak (1/4 su bardağı)




HAZIRLANIŞI :

Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.
Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız.
Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız. Devamlı karıştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız.
Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız. Ateşin altını kısıp, arasıra karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 571
favori
like
share