içindekiler



2 adet kurutulmuş acı sivri biber
2 adet taze kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
Yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu
2 diş iri sarmısak
Deniz tuzu
60 ml (4 yemek kaşığı) zeytinyağı


hazırlanışı



Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün. Yumuşayana kadar, bir gece bekletin. Ertesi gün süzdürün. Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın.
Taze kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın.
Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun. Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün.
Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin.
Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun. Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. Serin bir yerde saklayın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 333
favori
like
share