içindekiler



600 gr dana eti
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı doğranmış domates
2 defne yaprağı
Tuz
2 soğan
500 ml et suyu
350 gr lahana turşusu
4 çorba kaşığı süt kreması

hazırlanışı



Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın. Soğanları soyup ince ince dilimleyin.
Margarini tencerede eritin. Eti porsiyonlar halinde kızartıp bir kenarda bekletin. Soğanları da aynı yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. Kırmızı biber ekleyip karıştırın.
Sarımsağı soyup ezin. Domates ile tencereye ekleyip karıştırın. Eti ilave edin. Tuzlayıp defne yapraklarını içine katın.
Tencereye etleri örtecek kadar et suyu ilave edin. Kapağını kapatıp 30-40 dakika pişirin.
Turşuyu doğrayıp tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika daha pişirin. Gerekirse bir miktar et suyu ilave edin. Gulaşı tabaklara paylaştırıp üzerlerine bir çorba kaşığı krema dökün.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share
Nerissa-Su Tarih: 09.10.2009 13:21
annem yapıo ama ben denemedim sorayım bi varsa yazarım sana
ZEYRAA26 Tarih: 09.10.2009 12:48
arkadaşım denenmiş bır tarıfmı püf noktaları varmı