Portakallı Kek - Haşhaşlı Kek - Haşhaşlı Portakallı Kek



içindekiler



1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
3/4 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kepekli un
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu

hazırlanışı



Şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. Tüm malzemeleri karıştırmaya devam ederek, listedeki sıraya göre teker teker ekleyin.
En son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın.
Yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (Ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım.)
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 40-50 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 365
favori
like
share