Malzemeler:
-1 kg patates
-100 gr kaşar peyniri
-150 gr Bezelye Konservesi
-4 çorba kaşığı ufalanmış lor peyniri
-1 adet havuç
-1 çorba kaşığı margarin
-1 tutam tuz ve karabiber
Tarifi:
1 adet havucu küp küp doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletip, süzün.
Patatesleri soyup, dörde kesin. Tuzlu suda haşlayıp, süzün. Soğuyunca püre haline getirin.
Dil peynirini tel tel ayırın. Derin bir kapta yumurta sarısını köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Dil peyniri, lor peyniri, bezelye, patates püresi ve bir tutam tuzu ilave edip, karıştırın.
Alüminyum folyoya havuçları serpiştirin. Üzerine hazırladığınız bezelyeli püreyi yayın.
Rulo yapıp, katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin. Daha sonra folyoyu ayırın. Bir parmak kalınlığında soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:48
Paylaşımınız için teşekkürler...