Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Son güncelleme: 09.10.2009 12:10
  • MALZEMELER
    1 adet küçük lahana prinç
    1 su bardagi zeytinyagi
    1 büyük sogan
    ½ demet maydanoz
    1 çorba kasigi dolusu kimyon
    tuz
    karabiber
    kus üzümü
    çam fistigi
    3-4 adet biber
    1 adet domates
    2 su bardagi su

    YAPILIŞ TARİFİ
    Lahanalari yapraklarini ayirip yikadiktan sonra genis bir tencerede haslayin. Yayvan ve genis bir teflon tavaya zeytinyagi koyun soganlari rondo da çekilip pembelesinceye kadar kavurun. Daha sonra dogranmis biberi ilave
    edin.Yikanmis prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanozve baharatlari ilave ederek 2 su bardagi su ile birlikte kisik ateste suyunu çekinceye kadar biraz pisirin. Sogumaya birakin. Bu arada hasladiginiz lahanalarin ortalarindaki sert kisimlarini keserek sarmaya hazir hale getirin. Lahanalari dilediginiz büyüklükte keserek hazirladiginiz içle sararak
    düdüklüye dizip 1 su bardagi su koyarak pisirin
#09.10.2009 12:10 0 0 0