Malzemeler:
Köfte harcı için
- 500 gr köftelik kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
- 5 dilim bayat ekmek içi
-1 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvıyağ Üzeri için
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 diş dövülmüş sarımsak.
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.

Tarifi:
Öncelikle, derin bir kaba, kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, nişastayı, kabuklan çıkartılıp ufalanmış ekmek İçini, tuzu ve karabiberi koyun. Sonrada yoğurmaya başlayın.
iyice yoğurduğunuz köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp, iki eliniz arasında yuvarlayarak parmak şekline getirin.
Köfteleri, bir tabağa serpiştirdiğiniz una bulayarak kızgın yağda hafifçe kızartın. Sonrada kenarları yüksek orta boy bir fırın kabına yan yana dizin.
Öte yandan, üzeri için; yoğurdu, yumurtayı, unu ve dövülmüş sarımsağı iyice çırpın. Sonra bu sosu köftelerin üzerinde gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırında, köfteler iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
Çıkardıktan sonra üzerine, tereyağında 1 dakika kadar kavurduğunuz pulbiberli sosu gezdirtip servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 426
favori
like
share