içindekiler



1 demet taze soğan
8 alabalık filetosu
3-4 çorba kaşığı margarin
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz
Ayrıca :

Yağlı kağıt (fırın kağıdı)
Limon dilimleri


hazırlanışı



Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.
Balık filetolarını temizleyin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Yağlı kağıttan filetoları kaplamaya yetecek 60 cm büyüklüğünde 8 parça kesin. Kağıt parçalarını ikişerli olarak üst üstte yerleştirin.
Bir tavada margarin ve sıvıyağı birlikte ısıtın. Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle hafifçe tatlandırın.
Yağlı kağıtların üzerine ikişer balık filetosu yerleştirip limonlu yağı üzrelerine sürün. Son loarak taze soğan halkalarını üzerine serpin.
Kağıtları balıkları örtecek biçimde katlayıp kenar kısımlarını iyice kapatın.
Balıkları fırın ızagarası veya tepsisinin üzerine yerleştirip 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Bu arada maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra yapraklarını kıyın.
Balığı fırından alıp kağıtları dikkatlice açın. Kağıtları açtığınızda paketlerin içinden buhar çıkacağından, dikkatli olmanızda yarar var.
Balıkların üzerine maydanoz serptikten sonra servis tabaklarına alın ve servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 338
favori
like
share