Mantarlı Zeytin Turşusu Nasıl Yapılır - Mantarlı Zeytin Turşusu Tarifi - Mantarlı Zeytin Turşusunun Yapılışı

Malzemeler

1,5 kg mantar
450 gr yeşil zeytin
5 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
3 defne yaprağı
2 soğan
2 yemek kaşığı sirke
Tuz

Yapılışı

Mantarları temizledikten sonra tuzlu suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Daha sonra bu suyu bir bardak su ile çoğaltın. Mantarları, zeytinleri, dilim dilim kesilmiş olan sarmısağı, kekik, defne yaprağı ve soğan dilimlerini kavanozlara doldurun. Sirkeyle de mantar suyunu karıştırın ve kaynatın. Bu karışımı daha sonra sıcak olarak mantarların üzerine dökün ve kavanozların ağzını Sıkıca kapatın. Böylece 2 hafta kadar dinlendirin. Bu turşu altı aya kadar dayanır


Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1014
favori
like
share