Malzemeler
1 su bardağı pirinç
(Lüks baldo pirinç kullanmanızı öneririm.)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
(1 yemek kaşığı sıvı bitkisel margarin de kullanabilirsiniz.)
1,5 su bardağı sıcak et suyu
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan soyulmuş badem
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
½ çay kaşığı tuz

Yapılışı
Bademler kabukluysa, bol sıcak suda yarım saat beklettikten sonra kabuklarını soyun. Soyduğunuz bademleri küçük bir teflon tavaya koyup orta ısılı ateşte, yağ eklemeden tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Üzerleri hafifçe sararan bademleri ocaktan alıp bir kenarda bekletin. (ısterseniz bademleri fırında da kavurabilirsiniz.)

Üzümleri ılık suda 20 dakika kadar bekletin. Diğer taraftan pirinci derin bir kaba koyup üzerine 4-5 su bardağı kaynar su aktardıktan sonra 1 çay kaşığı da tuz atın. Pirinci kaynar suda yarım saat kadar bekletip süzün. Bol suyla tekrar yıkayıp süzün.

Zeytinyağını orta boy bir teflon tencerede, orta ısılı ateşte kızdırın. Yağ kızmaya başlar başlamaz pirinci tencereye aktarın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pirinç nişastasını dışarı verinceye kadar, 4-5 dakika kavurun. Üzerine sıcak et ya da tavuk suyunu aktarıp tuzu da ekledikten sonra orta ısılı ateşte pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.

Pirinç suyunu iyice çekince, ocağın altını mum ışığı kadar kısıp üzerine suyunu süzdüğünüz üzümleri ve kavurduğunuz bademleri aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı çok kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Tencerenin kapağını açmadan, pilavı en az 20-30 dakika dinlendirin. Servis yapmadan önce aşağıdan yukarıya doğru karıştırın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 315
favori
like
share