Ravioli Hamuru


açıklama & notlar



Hamur 45 dakika dinlenmelidir.


içindekiler



300 gr un
3 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurta sarısı


hazırlanışı



Un, yumurta, yağ ve tuzu yoğurun.
Hamuru soğuk bir ortamda 45 dakika kadar bekletin.
Hamuru iki parçaya bölüp bir parçasını unlanmış düz bir zeminde açın.
Hamurdan 4 cm eninde şeritler kesin.
Şeritlerin üzerine 3 cm arayla iç malzemesini küçük topaklar halinde yerleştirin.
Hamurun kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Kalan hamuru da açıp 5-6 cm eninde şeritler halinde kesin.
Kestiğiniz şeritleri diğerlerinin üzerine yerleştirin.
Bir hamur keseceği ile hamurları, kenarları tırtıklı olacak şekilde kesin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share