içindekiler



200 gr fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor)
6 adet mantar
2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
1 küçük kutu krema - 200 ml
1 küçük diş sarımsak
4 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çay kaşığının ucuyla köri
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Tuz


hazırlanışı



Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no'lu resimdeki gibi kesin
Hamuru 2 ve 3 no'lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no'lu resimdeki gibi olacak. Sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin. Şimdi küçük bir çantanız var, üst parçayı şimdilik bir kenara koyun.
Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın.
Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun.
Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin.
Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin.
Kremayı ve mısırları ekleyin.
Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur.
İçi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın, sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin.
Bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun.
Yanında salata ile servise edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 267
favori
like
share