içindekiler



1 kg kuzu kuşbaşı
2 kuru soğan
2 havuç
1/2 kg taze fasulye
2 orta boy patates
2-3 orta boy kabak
2-3 orta boy patlıcan
2 orta boy domates
1 baş sarımsak
Tuz
Arzuya göre kekik, pul biber


hazırlanışı



Soğanları, patatesleri, sarımsakları ve domatesleri soyun, havuçları kazıyın. Kabak ve patlıcanları alacalı soyun.
Soğanları ister dörde bölün, isterseniz de halka halka doğrayın.
Havuçları halka halka doğrayın.
Patates, kabak ve patlıcanları dörde bölüp doğrayın.
Domatesleri ise küp küp doğrayın.
Fasulyeleri temizleyip verev kesin.
Soğan ve havuçları çok az zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soteledikten sonra güveç kabınızın tabanına yayın.
Eti de hafifçe yağda çevirin.
Soğan ve havuçların üzerine diğer sebzeleri, aralarına sarımsak ve domates ekleyip baharatları serperek güveç kabına yayın.
Etleri sebzelerin üzerine koyun. (Eğer normal güveçte yapıyorsanız eti en alta veya soğanın üzerine yerleştirip en üste yağ gezdirin, elektriklide yağa gerek olmuyor.)
Güveç kabınızın üzerini kapatıp yerine yerleştirin ve orta ayarda 6-8 saat pişirin (ya da üzerini folyoyla kaplayıp orta dereceli fırında pişirin).

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 355
favori
like
share