açıklama & notlar



Kurabiye hamurunda yoğurt olduğu için soğuduktan sonra yumuşak kalacaklardır. Ayrıca üzerlerine yumurta akı sürdüğünüz için çok fazla kızarmayıp beyaz olacaklardır.
Malzemeler 32 adet kurabiye içindir.


içindekiler



Kurabiye Hamuru İçin :

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
2 yumurtanın sarısı
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (15-16 kahve fincanı)
Üzerine :

2 yumurtanın akı
Toz şeker


hazırlanışı



Kurabiye hamuru için 1 paket margarini, 2 kahve fincanı toz şekeri, 2 kahve fincanı yoğurdu, 1 kahve fincanı ayçiçek yağını ve 2 yumurtanın sarısını karıştırın.
Karışımın üzerine önce 2 paket kabartma tozunu ekleyin. (Normalde diğer tariflerde kabartma tozu undan sonra eklenir.)
Unu azar azar ekleyerek karışıma yedirin ve yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerine bir bez kapatıp 5-10 dakika dinlendirin.
2 fırın tepsisini çok hafif yağlayın. Fırını 200 C'ye getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. (Yuvarlak veya elips.)
Kurabiyeleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp toz şeker serpin. Isınmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 618
favori
like
share