Kaz Güveci Tarifi - Kaz Güvecinin Yapılışı

Malzemeler

1 adet kaz
2 adet kuru soğan
2 avuç arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
10-15 adet mantar
2 adet patates
2 adet havuç
Kimyon, karabiber, pul biber
tereyağı

Hazırlanışı

Temizlenmiş ve tütsülenmiş kazı yarım bardak sirke ve dörde bölünmüş soğanlar ile birlikte haşlayın. Haşlanmış kazı parçalara ayırın ve güveç tenceresini az sıvı yağ ile yağlayıp kazları güvece alın. Arpacık soğanları, sarımsağı, (soğan ve sarımsağı hiç kesmeden koyun ) biber salçasını (salçayı yarım su bardağı sıcak suda eriterek koyun) ve sırası ile yemeklik doğranmış patatesi, halka halka doğranmış havucu, mantarları, baharatları ve tereyağını koyduktan sonra üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyun. Güvecin ağzını sıkı kapatın ve fırında 3-4 saat piştikten sonra servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 422
favori
like
share