Değişik Bisküvi

Son güncelleme: 11.10.2009 10:33
  • Değişik Bisküvi

    14 bisküvi Malzemesi
    2 su bardağı un
    1.5 su bardağı pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı vanilya
    1 paket kabartma tozu
    100 gr file badem
    2 yumurta ve 1 yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı su

    Un, 1 su bardağı pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kapta harmanlayın. File badem, su, 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Hamur elinize yapışırsa az miktarda un serpebilirsiniz. Hamuru un serpilmiş zeminde yoğurarak top haline getirin.
    Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru tepsiye alıp parmak uçlarınızla şekillendirerek 2.5 cm kalınlığında bir somun halinde açın. Üzerine biraz un serpin. Keskin bir bıçakla 2 cm aralıklarla belirgin çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
    Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Sıcakken, önceden bıçakla çizdiğiniz yerlerden keserek dilimleyin. Dilimleri yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizip tekrar fırına verin. 10-15 dakika pişirip soğuyunca servis tabağına alın. Kalan pudra şekerini üzerlerine serperek servis yapın.
#11.10.2009 10:33 0 0 0