kahvaltı poğaçası nasıl yapılır


içindekiler

* 750 gr un
* 2,5 su bardağı süt (ılık)
* 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (küçük doğranmış)
* 1,5 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket (2 tatlı kaşığı) instant maya veya 1 paketten biraz az yaş maya

İçi :

* 200 gr beyaz peynir + maydanoz



hazırlanışı

* Önce kuru malzemeyi karıştırın. Ekmek makinesinde yapacaksanız sütü ve yağı koyup üzerini tamamen kaplayacak şekilde kuru malzemeyi serpin.
* Hamur programını seçin, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olup olmadığını kontrol edip biraz süt veya un ilavesiyle kıvamı tutturup mayalanmasını bekleyin. (Veya elde yoğurup 1 saat ılık ortamda dinlendirebilirsiniz.)
* Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bir miktar açıp içine 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Hiç bastırmadan katlayın. Elinizi dik tutup poğaçanın tam ortasına bastırın. Böylece ağzı açılsın.
* Tüm hamur bitince üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 10 dakika tepside mayalandırın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 11.10.2009 13:00
sen yanımda dur satışa yardım edersin:21::72:
uCuRuM ciCegi Tarih: 11.10.2009 12:58
on safhada benim:p
AYIŞIĞI Tarih: 11.10.2009 12:57
sabah poğaçası bunlar
sıcak sıcak hade gel vatandaş gel:72:
uCuRuM ciCegi Tarih: 11.10.2009 12:56
abla ya en sevdigim sey su pogaca

eline saglik