ay çöreği nasıl yapılır - tuzlu çörek tarifi

içindekiler

* 200 gr un
* 200 gr margarin
* 200 gr süzme yoğurt
* Tuz
* 100 gr macar salam
* 100 gr otlu peynir veya beyaz peynir
* 1 yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı süt
* Susam


hazırlanışı

* Soğuk margarini küçük parçalar halinde kesin. Bir kasede un, margarin, süzme yoğurt ve tuzu harmanlayın. Gerekirse bir miktar su ekleyin. Karışımı pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat buzdolabında bekletin.
* İç malzeme için salamı küçük küpler halinde doğrayın. Peyniri ufalayın. İkisini birbirine karıştırın.
* Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru unlanmış bir zeminde 40x40 cm büyüklüğünde açın. Önce dört kare halinde kesin. Ardından kareleri üçgen şeklinde kesin.
* Üçgenlerin üzerine iç malzemeden yerleştirin. Uzun tarafından başlayarak üçgenleri ayçöreği biçiminde sarın. Fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt yayın. Ay çöreklerini fırın tepsisine yerleştirin.
* Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Ay çöreklerinin üzerine sürdükten sonra susamı serpin. Tepsiyi fırının orta bölmesine yerleştirip 15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share
GaYe Tarih: 11.10.2009 19:09
paylasim icin tesekkürler.