Salamlı Ay Çöreği

Son güncelleme: 11.10.2009 18:09
  • ay çöreği nasıl yapılır - tuzlu çörek tarifi
    noimage
    içindekiler

    * 200 gr un
    * 200 gr margarin
    * 200 gr süzme yoğurt
    * Tuz
    * 100 gr macar salam
    * 100 gr otlu peynir veya beyaz peynir
    * 1 yumurta sarısı
    * 1 çorba kaşığı süt
    * Susam


    hazırlanışı

    * Soğuk margarini küçük parçalar halinde kesin. Bir kasede un, margarin, süzme yoğurt ve tuzu harmanlayın. Gerekirse bir miktar su ekleyin. Karışımı pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat buzdolabında bekletin.
    * İç malzeme için salamı küçük küpler halinde doğrayın. Peyniri ufalayın. İkisini birbirine karıştırın.
    * Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru unlanmış bir zeminde 40x40 cm büyüklüğünde açın. Önce dört kare halinde kesin. Ardından kareleri üçgen şeklinde kesin.
    * Üçgenlerin üzerine iç malzemeden yerleştirin. Uzun tarafından başlayarak üçgenleri ayçöreği biçiminde sarın. Fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt yayın. Ay çöreklerini fırın tepsisine yerleştirin.
    * Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Ay çöreklerinin üzerine sürdükten sonra susamı serpin. Tepsiyi fırının orta bölmesine yerleştirip 15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde servis yapın.
#11.10.2009 12:07 0 0 0
  • paylasim icin tesekkürler.
#11.10.2009 18:09 0 0 0