evde ekmek nasıl yapılır - ekmek tarifleri - akdeniz ekmeği nasıl pişirilir
# Malzemeler: 300 gr yoğurt
# 55 gr (iki, iki buçuk yemek kaşığı) tereyağı
# 450 gr un
# Bir buçuk çay kaşığı tuz
# İki çay kaşığı karabiber
# Sekiz gr (1,5 tatmı kaşığı) karbonat
# 85 gr yağ içinde bekletilmiş kuru domates
# 85 gr file siyah zeytin
# Kurutulmuş otlar (fesleğen, kekik, dereotu kullanılabilir)

Hazırlanışı:
1. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisine hafif un serperek hazırlayın.

2. Derin bir kabın içine un ve karbonatı eleyin, tuz, karabiber ve kurutulmuş baharatı ekleyip karıştırın. Tereyağını küçük parçalar halinde ilave edin.

3. Yağı süzülüp küçük küçük doğranmış kuru domatesleri ve dilimlenmiş zeytinleri ilave edin. Hamurun ortasını açın ve yoğurdun yarısını ekleyip karıştırarak hamuru toplayın. Yoğurdun geri kalan miktarını yavaş yavaş ilave ederek yedirin.

4. Hamuru hafif unlanmış tezgâhın üzerine alın ve bir iki dakika yoğurun. Tepsiye alın. Ekmek bıçağıyla sekiz eşit parça olacak şekilde hamurun üzerinde derin kesikler açın. Önceden ısıttığınız fırında 30-40 dakika pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 354
favori
like
share