1 Milyon işletmede interenet var

Son güncelleme: 11.10.2009 22:32
  • 1 Milyon işletmede interenet var

    noimage



    TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, bugün işletmelerin sadeci 1 milyonun da internet var, geri kalan 800 bini internete erişemiyor'' dedi.

    Yılmaz, Gaziantep Sanayi Odası ve Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle Anatolia Otelde düzenlenen ''Türkiye Global KOBİ'ler'' platformu toplantısındaki konuşmasında, Türkiye'deki toplam KOBİ sayısının 1.8 milyon olduğunu söyledi.

    ''Bu işletmelerin sadece bir milyonun da internet var, geri kalan 800 bini internete erişemiyor'' diyen Yılmaz, Türkiye'deki tüm işletmelerin interneti keşfedip, verimli kullanarak kendileri için çok daha fazla müşteri potansiyeli yaratacaklarına inandığını bildirdi.

    Yılmaz, dünyadaki internet ortamında yapılan ticaret hacminin 20 trilyon dolar civarında olduğunu, Türk sanayicisinin de yüzde 98'nin KOBİ'lerden oluştuğuna göre KOBİ'lerin interneti kullanarak bu hacimden kolayca daha fazla pay alabileceklerini kaydetti.

    IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek de konuşmasında, daha hızlı gelişen bir Türkiye için akıllı sanayi projesinin başarıyla sürdürülmesinin şart olduğunu belirtti.

    Yüksek, şunları anlattı:

    ''Dünyada teknoloji hızla gelişiyor. 5 ay önce geliştirdiğimiz ve dünyada ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından kullanılmaya başlanan, saniyede 15 sıfır yazabilen bilgisayar fiyatı 100 milyon dolardan satışa sunuldu. Teknoloji hızla ilerliyor. Bu bilgisayar 2023 yılında bin dolara çocuklarımızın masasında olacak. Saniyede, 18 sıfır yazabilen bilgisayar için ise çalışmalarımız aralıksız sürüyor.''

    Eczacıbaşı Topluluğu üst düzey yöneticisi Dr. Erdal Karamercan ise İnovasyon projeleri uygulanan ülkelerin daha hızla geliştiğine dikkati çekti. Karamercan, dünyada internet kullanıcı ortalamasının yüzde 22'ler seviyesinde, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 35'lerde olduğunu ifade etti.

    Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, 3 yıl önce başlattıkları ''İnovasyon Vadisi'' projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini, bugünkü teknolojik gelişmeler karşısında projeyi başlatmakta ne kadar isabetli ve doğru bir karar verdiklerini bir kez daha gördüklerini söyledi.

    Gaziantep sanayicisinin gelişen dünyada üstün teknoloji kullanımında oldukça iyi bir noktada olduğunu belirten Koçer, üstün teknoloji kullanılarak üretilen ürünlerin dünyanın 156 ülkesine pazarlandığını ve bu yolla geçen yıl 3,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

    Toplantıya, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, çok sayıda sanayici ve iletişim uzmanları katıldı.
#11.10.2009 22:32 0 0 0