Ağaç Çilekli Parfe tarifi

Malzemeler :

250 gr ağaç çileği
250 gr (1 bardak) toz şeker
5 yumurta sarısı
1 paket şekerli vanilya
Bir büyük bardak süt (1/4 lt)
1/2 lt krem şanti
Ağaç Çilekli Parfe


Yapılışı
Temizlenmiş çilekleri şekerin 1/ 3 ü ve 2-3 kaşık suyla bir kaba koyun. Şeker eriyinceye dek hafif ateşte karıştırın. Sonra süzgeçten geçirin. Yumurta sarılarına kalan şekeri ve vanilyayı koyup bir telle karıştırarak sütü ekleyin. Hafif ateşte telle çırparak yoğurta kıvamına gelene dek pişirin. Vurulmuş krem şantiye soğumuş olan yukarıdaki kremayı katın. Sonra da çilekli şurubu ekleyip bir iki karıştırın. Karışımı yuvarlak ve kapaklı bir parfe kalıbına boşaltın, kapağını kapatın. Kapağın kenarlarına tereyağı sürün. (Su girmemesi için.) Sonra kalıbı iri tuz serpilmiş buz içinde bırakın. Servise yakın buzdan çıkartıp soğuk suya koyun. Yuvarlak servis tabağının içine dantelli kağıt peçete yayın ve parfeyi üzerine çevirip servis yapın
afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 289
favori
like
share
kaya.1983 Tarih: 12.10.2009 10:33
teşekkürrr