Milanez Sos

Son güncelleme: 12.10.2009 02:49
  • Malzeme
    1/2 litre
    50 gram margarin
    200 gram ince doğranmış mantar
    100 gram dana janbon
    200 gram domates
    1 çay kaşığı karabiber
    ½ ince kıyılmış maydanoz
    1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı
    Margarini derin bir tavada eritin.Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin. Dana janbonu, domatesi ekleyin. Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyip, ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapın
    ekmek üzerine sürerek tava ve makarna sosu olarak kullanılır
#12.10.2009 02:49 0 0 0