Şiveydiz tarif için Malzemeler :

• 250 gr taze sarımsak
• 250 gr kuzu eti
• 500 gr süzme yoğurt
• 2 adet yumurta
• 50 gr un
• 150 gr nohut
• 1 paket margarin yağı
• 10 gr tuz
• 20 gr nane
• 250 gr taze soğan


Şiveydizhazırlanışı:

Tencereye kuşbaşı et konularak hafifçe tavlanır, tuz ve su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Et piştikten sonra içine önceden haşlanmış nohut ilave edilir. Hafif iri ve çapraz şekilde doğranmış soğan ve sarımsak (baş kısımlarını hafif iri doğrayarak) et ve nohuda ilave edilir. Biraz piştikten sonra bir tencereye süzme yoğurt, yumurta ve un konularak hafif ateşte sürekli çırparak pişirilir. Piştikten sonra diğer tenceredeki malzemeyi yoğurda boşaltarak bir taşım kaynatıp ocağın altı kapatılır. Daha sonra bir tavaya yağ konulup kavrulduktan sonra

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 320
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:47
Paylaşımınız için teşekkürler...