MALZEMELER

[COLOR=paleturquoise]2 su bardağı pirinç [COLOR=paleturquoise]süt[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 kaşık tereyağ

HAZIRLANIŞI

[COLOR=paleturquoise]Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın. Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba [COLOR=paleturquoise]koyun[COLOR=paleturquoise]. Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın. Soğuk [COLOR=paleturquoise]süt[COLOR=paleturquoise]ü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir). Tuzunu [COLOR=paleturquoise]koyun[COLOR=paleturquoise] Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun Pilav [COLOR=paleturquoise]süt[COLOR=paleturquoise]ü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 277
favori
like
share