Şişe Mantarından Nasıl Paspas Yapılır?


Şişe mantarı bir işe daha yarıyormuş.Evdeki kullanılmayan eşyaları değerlendirmek bir meziyettir..İşte buna bir örnek..

Malzemeler: İğne, kendir ipi, şarap mantarı Görevi içeceklerin bozulmadan kalmasını sağlamak olsa da, işi bitince atarız çoğu zaman. Oysa Meciha Hanım şarap mantarlarını saklıyor, özellikle de hatırası olanları. Farklı yıllara ait kutlamalardan kalan şişe mantarları evde birikince değerlendirmek için yaratıcılığını kullanmaya karar vermiş ve bakın ortaya neler çıkmış.



Nihale yapılışı: Önce istediğiniz ölçü için kaç tane mantar kullanacağınızı belirleyin. Daha sonra yazıları hep üste gelecek şekilde yan yana dizin. Kalın makrome ipini çuvaldıza geçirin ve bir ucunu düğümleyin.İlk mantarın ucunu delin ve iğneyi geçirdikten sonra sırayla tek tek mantarları delerek ipe dizin. İstediğiniz ölçüye gelince diğer sırayı tam yanından başlayın. İkinci sıranın sonuna gelince ipin ucunu birbirine başlayın ve üçüncü sıraya başlayın. Aynı şekilde dizerek sırayı tamamlayın ve ipi diğer sıranın ipinin içinden geçi-rerek diğer sıralara aynı işlemi uygulayın. Son sırayı da bitirince ipi ucundan düğümleyin. Dilerseniz nihalenizi asmak için aynı ipi örerek kısa bir halka yapabilirsiniz.



Paspas yapılışı: Nihale için yaptığınız gibi önce paspas büyüklüğünüze karar verin. Daha sonra aynı yöntemle örün. Dilerseniz paspasın kenarlarını sabitlemek için çerçeve geçebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 859
favori
like
share