Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin (ben tereyağ kullandım)[URL="http://www.kadinella.com/wp-content/uploads/22tv.jpg" rel="nofollow" target="_blank">
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
fındık

[URL="http://www.kadinella.com/wp-content/uploads/mekik.jpg" rel="nofollow" target="_blank">

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
1 çay kaşığı,
limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbetin Hazırlanışı: Şeker ve su bir tencerede kaynatılır, 5 dk. sonra limon suyu eklenir, kısa bir süre daha kaynatılır.
Haumurun Hazırlanışı: Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler karıştırılır. Aldığı kadar un ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan güzel şekil verilebilen bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır oval şekil verilir ve ortasına bıçakla kesik yapılır. Bu kesiğe fındık yerleştirilir, kenarları düzeltilerek mekik şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir.Orta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcağa yakın ılık şerbet dökülür. Arada tatlılar ters çevrilerek şerbeti çekmesi sağlanır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share
kaya.1983 Tarih: 12.10.2009 17:41
ellerine sağlık