Kıyır Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır - Kıyır Poğaça Hamuru Tarifi - Kıyır Poğaça Hamuru Nasıl Yapılışı

Malzemeler: 625 gr(5 su bardağı )un - 1/2 çorba kaşığı tuz- 1.5 çorba kaşığı mahlep- 2 çorba kaşığı toz şeker- 2 paket instant kuru maya- 150 ml(3/5 su bardağı) oda sıcaklığında su- 350 gr sana hamurişi, yumuşak olacak.
Hazırlanışı: Unu, tuzu ve mahlebi bir kaba eleyin. Şekeri ve mayayı serpiştirin ılık suyu gezdirin. Maya kabarcıklanmaya başlayınca. Sana’yı ve yumurtayı ilave edip yumuşak ve yapışkan bir hanur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, sıcak ortamda iki misli kabarıncaya kadar mayalanmaya bırakın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2346
favori
like
share
anjel Tarih: 15.10.2009 08:09
teşekkürrrrr
Nerissa-Su Tarih: 13.10.2009 15:09
rica ederimmm
SU-PERISI Tarih: 12.10.2009 23:59
Paylaşımın için saol nerissasu.