Saçınızın Rengini Değiştirken

Son güncelleme: 12.10.2009 19:25
  • saç boyama - saç rengi değiştirme - Saç Rengini Değiştirme Rehberi
    noimage
    Saçlar boyandıktan sonra renk kaybının yüzde 50'sini ilk hafta içinde kaybeder. Boyama sırasında saçın dış koruyucu kısmı açılıyor ve boya emiliyor. Eğer bu kısım kapanmadan saçınızı yıkarsanız çok fazla renk kaybı meydana gelecektir. İşte saç rengini değiştirmeyi düşünenlerin dikkat etmesi gereken öneriler

    Saçın dış koruyucu kısmı kapanması için boyadan sonraki ilk 24 saat saçınızı yıkamayın. Yıkamaya karar verdiğinizde renk koruyuculu şampuanları tercih edin.

    Sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

    - Öncelikle saç renginizi renk tablosundan seçerek, yazılı olan tavsiyeler doğrultusunda renk seçimi yaptırın veya yapın.

    - Koyu renk saçlı iseniz, çok açık bir rengi tatbik etmek için öncelikle kuaförde saç renginizi açtırmalısınız.

    - Kalıcı boya (koleston) kullanılacak saçlar 1-2 gün yıkanmamış saçlar olmalıdır. Aksi takdirde saç derisinde geçici yanmalar olabilir.

    - Yıpranmış bakımsız saçlarda istenen verim elde edilmeyebilir. Boya tatbikinden önce saçlarınızın bakımlı olmasına özen gösterin.

    - Boya karışımı hazırlandıktan sonra hemen tatbik edilmelidir. Aksi takdirde boya, etkisini yitirerek işleminiz yarım kalır.

    - Kınalı saçlarınızı da boyayabilirsiniz. Ancak kına saç boyasının saçlara nüfuz etmesini önleyebilir.

    - Kalıcı boyalarda, saçlarınızı tekrar boyamayı düşünüyorsanız en az 1-2 hafta beklemelisiniz. Aksi takdirde saçlarınız yıpranabilir.

    - Geçici boyalarda (sofüt color) ise saç renginizi beğenmediğiniz takdirde boya uygulandıktan hemen sonra geçici boya kullanarak saç renginizi değiştirebilirsiniz. - Geçici boyalarda, kalıcı boyaların aksine saç yeni yıkanmış ve nemli olmalıdır.

    - Ten renginizi ortaya çıkarmak için saçlarınızı gerçek renginin iki ton açığı ya da koyusuna boyayın.

    - Saçlarınızda ciddi renk değişimleri düşünüyorsanız çekinmeyin ancak beğenmeme riskine karşı bu tür değişimleri kuaförde yaptırmanızda yarar var.

    - Bal sarısı, çikolata kahvesi gibi sıcak tonlar sizi ulaşılabilir, kirli sarı, kestane kızılı gibi soğuk renkler daha başınıza buyruk gösterir. Bu tonların yoğun uygulanması sizi daha yoğun gösterir.

    - Saç renginizi değiştirmeden önce eşinizin ya da sevgilinizin fikrini de alabilirsiniz. Ancak eninde sonunda son kararı içinizden gelen sese göre verin.

    Saç kurutma makinesine dikkat!

    Makineyi saçınıza yakın tutarak daha çabuk kuruyacağını düşünüyorsanız, anılıyorsunuz. Bu şekilde kurutmak saçınıza zarar verir, uçlarının çatallaşmasına neden olur. Saçınızın nemini havlu ile aldıktan sonra, makineyi bir kol boyu uzakta tutup dipten uca doğru kurutun.

    Arındırıcı şampuan kullanın

    En iyi sonucu elde etmek istiyorsanız, arındırıcı şampuanları kuru saça ve masaj yaparak uygulayın. Böylece şampuanın içerdiği maddelerin suda akıp gitmesini önlemiş olursunuz.

    Saç diplerine krem uygulamayın

    Saç tipiniz ne olursa olsun, saç diplerinin kreme ihtiyacı yoktur. Doğru bir krem uygulaması, saçın uç kısımları dikkate alınarak yapılmalıdır. Kremi saçın uç kısımlarına sürmelisiniz.
#12.10.2009 19:18 0 0 0
  • paylasım için saol bndn snra dıkatlı olurumm
#12.10.2009 19:25 0 0 0