Panna Cotta Tatlısı Nasıl Yapılır - Panna Cotta Tatlısı Tarifi - Panna Cotta Tatlısının Yapılışı

Malzemeler,

200 ml süt kreması
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz jelâtin
2 yemek kaşığı su
Yarım tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağından biraz eksik süzme yoğurt
Üzeri için meyve sosu

Hazırlanışı,

1. Orta boy bir tencereye süt ve kremayı alıp karıştırın.
2. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak ısınana kadar pişirin.
3. Tencereyi ocaktan alıp içine toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
4. Küçük bir kâsede 2 yemek kaşığı su ve toz jelâtini eriyene kadar karıştırın.
5. Jelâtin, süzme yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu kremanın olduğu tencereye ekleyin.
6. Hazırladığınız pudingleri kâseler pay edin ve buzdolabında 6 saat bekletin.
7. Sürenin sonunda ters çevirip düz bir servis tabağına alın.
8. Servis yaparken üzerine meyve sosu dökün.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3245
favori
like
share