kıyma saklama - kıyma saklama yöntemi - kıyma buzlukta nasıl saklanır

Sağlıklı beslenmek için dondurulmuş et ürünlerini sadece bir kez çözdürüp kullanmak gerekiyor. Birden fazla kez dondurup çözdürmek ise besin değerinin düşmesine ve zararlı bakterilerin üremesine neden oluyor.

Kıymayı buzlukta ihtiyaç duyacağınız kadar parçalar halinde saklamak için bir pratik bir önerimiz var.

1. Kıymayı ağzı kilitlenen bir naylon buzluk poşetine koyun
2. Kıymayı düz bir zemine koyup üzerine bastırıp düzleştirin.
3. Poşetin içinde hava kabarcıklarının kalmamasına özen gösterin.
4. Bir cetvel yardımıyla, birer kullanımlık kıyma parçaları oluşturun.
5. İhtiyacınız olduğunda, bir parçayı kırıp ya da mutfak makasıyla kesip alabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2501
favori
like
share