Karamelli Kalpli PastaTarifi - Karamelli Kalpli Pasta Yapılışı - Bisküvili kalpli Pasta

Malzemeler,
Tabanı için,

* 1 paket kakaolu bisküvi
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı süt

Kreması için,

* 2 su bardağı süt
* 1 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı toz şeker
* 1 yemek kaşığı kakao
* 1 yemek kaşığı margarin

Karameli için,

* 2 yemek kaşığı toz şeker
* Üzeri için ceviz

Hazırlanışı,

1. Pastanın tabanını hazırlamak için bisküviyi rondodan geçirin.
2. Süt, tereyağ ve bisküvi ununu karıştırıp yoğurun.
3. Kelepçeli kalpli kek kalıplarının tabanına hamuru yerleştirin.
4. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip, çıkarın.
5. Kreması için süt, şeker ve margarini tencerede karıştırıp pişirin.
6. Ocaktan almadan 5 dakika önce kakaosunu ekleyip karıştırın.
7. Karamelini hazırlamak için toz şekeri ve bir miktar suyu tavaya alın.
8. Kısık ateşte karıştırarak eritin.
9. Hazırladığınız kalpli pasta tabanının üzerine muhallebiyi dökün.
10. Üzerine cevizleri yerleştirip, karamelini dökün.
11. Buzdolabında yarım saat bekletin.
12. Kalıptan çıkarıp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 294
favori
like
share