Şifa Dağıtan Otlar - Şifalı Bitkiler - Şifalı Otlar - Genel Sağlık - Sağlık Bilgileri

Tüm bitkilere faydalı demek, elbette mümkün değil. Hatta bazı bitkilerin kaynatılıp içilmesi bile doğru değil. Bazı bitkilerin özünde kimyasal maddeler var. Rahatsızlıklarınızda mutlaka doktora başvurun. Doğal bitkiler sadece destekleyicidir.
Gripten, menopoza, kalp sorunlarından vücut direncine kadar, pek çok sorun için bitkileri kaynatıp içebiliyorsunuz. Ancak bitki çaylarından tam anlamıyla faydalanabilmek için, bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Otları hazırlarken mutlaka taze, kaynamış, klorsuz su kullanmak gerekli. Demliğe önce demleyeceğiniz bitkiyi, sonra suyu koymalısınız. Çayın demlenmesi için 2-5 dakika arasında içinde durması yeterli oluyor.
Adaçayı, vücudun direncini arttırır. Enfeksiyonlara karşı vücudu korur ve zihni açar. Gaz gidermede yardımcıdır. İçinde uyarıcı bulunduğundan, özellikle sabahları ve öğlenleri tüketilmelidir. Üzerine sıcak su ekleyip en fazla 2-3 dakika bekletildikten sonra içilmelidir. Çok kaynatıldığında toksit etki yapabilir.
Papatya, gevşemeye, rahatlamaya yardımcı olur. Ağrı kesici özelliği vardır. Ayrıca cilt gözeneklerini temizler. Günde 2-3 çay fincanı içilebilir. Akşamları içilmesi önerilir. Aşırı tüketimde uyuşukluk hissi verebilir. Hazırlamak için, üzerine kaynar su döküp 10 dakika demlemek yeterlidir.
Rezene, gaz ve kramp ağrılarına iyi gelir. Ayrıca mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılabilir. Öksürük ve soğuk algınlığında etkilidir. Ayrıca cilde canlandırıcı etkisi vardır. Tok karnına günde 1 çay fincanı tüketilebilir. Hazırlanması için, üstüne sıcak su döküp 10-15 dakika demlemeye bırakmak gerekir.
Isırgan otu, kan temizleme özelliğine sahiptir. Alerji, raşitzm ve romatizmaya da etkilidir. Saçlarda ve cilt üzerinde güçlendirici etkisi vardır. Kür şeklinde uygulamak isteyenler, bunu 40 gün yapıp bırakmalıdırlar. Günde 1-2 çay fincanı tüketilebilir. Hazırlamak için, üstüne sıcak su dökerek, 10 dakika demlemek yeterli olacaktır.
Hatmi çiçeği, ağız, boğaz ve diş eti iltihaplanmasına iyi gelir. Ödem çözme özelliği vardır. Ayrıca cilde ışıltı verir. Yan etkisi yoktur, günde 1-2 çay fincanı tüketilebilir. Hazırlamak için, 2 tatlı kaşığı doğranmış hatmi çiçeği üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökülür ve 10 dakika demledikten sonra içilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 370
favori
like
share
yagasin Tarih: 13.10.2009 20:08
soalsın gusel bılgıler